zaterdag 28 maart 2009

Sleutels tot het afsluiten van de beste hypotheek of lening

Sleutels tot het afsluiten van de beste hypotheek of lening

 

Een lening of hypotheek afsluiten draait om keuzes maken. Je moet het juiste rentepercentage, de juiste geldverstrekker en de beste leningvorm moeten kiezen. Elke lening of hypotheek heeft zijn voor- en nadelen, dus het is zaak om goed te bedenken wat je wilt.

 

Allereerst moet je de doelstelling weten waarvoor je leent. Als je een huis koopt en je bent van plan om binnen 5 jaar weer te verhuizen, dan stem je hypotheek hier op af. Als je een verbouwing gaat doen heb je een andere lening nodig als dat je een auto gaat kopen. Je behoeftes en toekomstige wensen moeten je leningvorm van nu bepalen.

 

Heb je nog niet zoveel ervaring met lenen? Dan kun je het beste een lening adviseur inschakelen. Hypotheken zijn zo ingewikkeld dat je beter uit bent met het kiezen voor een adviseur. Een leningvorm kiezen doe je het beste door het inwinnen van de meeste informatie.

 

Bekijk altijd de kleine lettertjes als je lening offertes of hypotheek offertes gaat vergelijken. Zaken als de looptijd van een hypotheek of lening kunnen de rente flink beïnvloeden. Een veelgebruikte truc is ook de boete die komt kijken als je een lening of hypotheek vervroegd wilt aflossen. Zorg dus dat je niet teveel haast hebt als je jouw offerte gaat doorlezen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten