zondag 29 november 2009

Geld Lenen Zonder Een BKR Check

Als je wilt gaan lenen zonder BKR check dan staan je een aantal opties ter beschikking. Mogelijkheden zat dus, maar houd wel in de gaten welke prijs je ervoor moet neerleggen. Lenen zonder een BKR check is niet echt goedkoop, dus let op met de kosten.

De beste optie op geld lenen zonder BKR gebied, bekeken vanuit kostenperspectief, is het lenen van een vriend of bekende . Misschien betaal je minder rente, maar dat betekent nog niet dat je niet de prijs alsnog betaalt. Het kost dan financieel minder, maar je betaalt de prijs vanzelf wel op emotioneel gebied. Als je een keer niet op tijd terug kunt betalen, of je hebt een keer moeite om aan je maandelijkse verplichtingen te voldoen dan voel je je natuurlijk niet geweldig. Het familie diner zit dan opeens niet meer zo lekker...

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat je gaat kijken voor een minilening. Deze lening vorm is bepaald niet goedkoop, maar je krijgt wel snel geld zonder een BKR check. Het wordt soms weleens in een dag geregeld, maar je betaalt er ook de prijs voor. De rente kan soms tot enkele tientallen procenten oplopen en nog wel hoger als je niet betaalt wanneer het nodig is. Dit verklaart ook de politieke oproer die er ontstond rondom de minilening als kredietsoort. Voor een consument zou het hoegenaamd niet eerlijk zijn en daarom wil politiek Nederland van deze kredietsoort af. Lenen met negatief BKR is gewoon niet populair bij politiek Den Haag.

Maar is het niet zo dat mensen gewoon zelf zouden moeten weten hoe ze geld lenen? We zijn slim genoeg om dit zelf te bepalen. Als consument is het ons goed recht om voor onszelf te zorgen en te bepalen wat we wel en niet doen met ons geld. Een lening zonder BKR check brengt verantwoordelijkheden met zich mee, maar dat is een onderdeel van volwassenheid. Lenen met negatief BKR is gewoon moeilijker dan zonder BKR. Soms kan een rekening courant ook de oplossing zijn, dit moet je dan even met je bank doornemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten